Ενημέρωση για ψαγμενους

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Έιντουρ Γκουντγιονσεν: Η επίσημη παρουσίαση από την ΑΕΚ


on 20:31


Στα Σπάτα βρέθηκε σήμερα ο Έιντουρ Γκουντγιονσεν, ο οποίος αποκτήθηκε και παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο πρόεδρος της ομάδας, Σταύρος Αδαμίδης, δήλωσε για την μεταγραφή του Ισλανδού επιθετικού, η παρουσίαση του οποίου άρχισε με καθυστέρηση, αφού περίμενε τον πατέρα και μάνατζέρ του:

«Μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να καλωσορίζω έναν μεγάλο παίκτη. Θα μας προσθέσει ποιότητα, τόσο αγωνιστικά όσο κι εξωαγωνιστικά. Η μεγαλύτερη μεταγραφή μας. Του εύχομαι υγεία, να κάνει μια λαμπρή καριέρα και να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα μας. Η μεταγραφή δεν ήταν τυχαία. Τον θέλαμε και πέρυσι. Είναι δείγμα γραφής της διοίκησης. Όταν υπάρχει πλάνο και νοικοκύρεμα, όλα γίνονται. Θέλουμε την στήριξη των φίλων της ΑΕΚ».

Ο Ισλανδός στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, εύχομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Είναι ένα νέο βήμα στην καριέρα μου. Από χθες είδα το κλίμα, μου άρεσε, οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με ήθελαν πολύ και μου το έδειξαν κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που ήρθα».

Για την απόκτηση του Γκούντγιονσεν μίλησε ο συμπατριώτης του και τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Περιμένουμε πολλά από αυτόν μέσα κι έξω από το γήπεδο. Τον ξέρω από παλιά. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό βήμα για την καριέρα του. Βρίσκεται σε καλό επίπεδο και θα αποδείξει την αξία του, με την ευκαιρία που του δίνει η ΑΕΚ. Η υπογραφή του ήταν δύσκολη, καθώς βρισκόταν κοντά στην Γουέστ Χαμ, αλλά, ευτυχώς για μας, τον πείσαμε να έρθει και είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα το μετανιώσει. Εχουμε καλή ομάδα, με έμπειρους και καλούς παίκτες, φανταστικό προπονητή και πιστεύω ότι θα κάνουμε την έκπληξη φέτος. Με τον Έιντουρ ανεβαίνουμε επίπεδο και είμαι πολύ αισιόδοξος».

Ακολούθως, ο παίκτης τόνισε: «Είναι ένα νέο βήμα για την καριέρα μου. Οι Γκρέταρσον, Αδαμίδης με έπεισαν να έρθω. Μου είπαν ότι αξίζει να έρθω και μου υποσχέθηκαν ότι αυτή η πρόκληση θα μου βγει σε καλό. Δεν ξέρω πολλά για την ομάδα. Ο πρόεδρος μου είπε εν συντομία την ιστορία του συλλόγου. Ξέρω κάποια πράγματα κι από τον Άρναρ, που έπαιζε εδώ. Θα μάθω περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω να παίξω ένα μικρό ή μεγάλο ρόλο στην ιστορία της ΑΕΚ». Ο Γκούντγιονσεν υποσχέθηκε στους φιλάθλους της ΑΕΚ «... ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις. Θα φοράω με υπερηφάνεια τη φανέλα της ομάδας. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα», ενώ, σε ερώτηση για το αν μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ στον τίτλο, αρκέστηκε να πει: «Θα κάνω ό,τι μπορώ. Πέρυσι η σεζόν ήταν επιτυχημένη, με την κατάκτηση του κυπέλλου και την τρίτη θέση. Όμως, θα πρέπει να ανέβουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι. Έχουμε φιλοδοξίες να πάμε την ομάδα πιο πάνω από πέρυσι».

Για τη νέα ομάδα του επισήμανε: «Υπάρχει ένα μείγμα ταλέντου κι εμπειρίας στην ομάδα. Σίγουρα θα μιλήσω με τους συμπαίκτες μου σύντομα και θα μπω στην ομάδα. Θα φέρω μεγάλο ενθουσιασμό, εμπειρία και θα βοηθήσω την ομάδα στο χορτάρι. Θα πάω να ενσωματωθώ με την ομάδα το συντομότερο δυνατό. Θα τακτοποιήσω κάποια θέματα, πριν πάω στη Σλοβενία. Είμαι μια εβδομάδα πίσω και θα δώσω τα πάντα για να προετοιμαστώ άμεσα και να βοηθήσω την ομάδα και τον προπονητή σε ό,τι μου ζητηθεί».

Αναφορικά με τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται, είπε ότι θα το συζητήσει με τον τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, αφού «έπαιζα στο παρελθόν σε διάφορες θέσεις. Έχω παίξει και δεύτερος επιθετικός κι εξτρέμ. Το θέμα είναι να βρεις την σωστή ισορροπία μέσα στην ομάδα», ενώ ρωτήθηκε για το αν βρέθηκε στο «στόχαστρο» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και αν ξέρει τι σημαίνει ντέρμπι για τους φιλάθλους της ΑΕΚ. «Όχι, δεν είχα επίσημη πρόταση. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεγάλη φημολογία και ίσως στο παρελθόν να υπήρχε κάτι» είπε και συνέχισε: «Προφανώς και ξέρω τι σημαίνει ντέρμπι. Δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είναι υπερηφάνεια κτλ. Είναι τρεις μεγάλες ομάδες στην ίδια πόλη. Ξέρω από αυτά κι ελπίζω σ' αυτά τα ματς να βοηθήσω».

Μιλώντας για την πίεση του κόσμου να γίνει ηγέτης, είπε: «Το κατάλαβα όταν ήρθα. Έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, σε υψηλό επίπεδο. Πάντα υπάρχει πίεση, απλά πρέπει να την εκμεταλλεύεσαι με τον σωστό τρόπο, για να γίνεσαι καλύτερος. Είναι νέα εμπειρία κι ελπίζω να την διαχειριστώ σωστά. Οι ευθύνες είναι ευπρόσδεκτες». Ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να αποδείξει στο γήπεδο αν η επιλογή της Ελλάδας, που δεν είναι από τα κορυφαία πρωταθλήματα, σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στην ακμή της καριέρας του και κατέληξε λέγοντας: «Θα είμαι ικανοποιημένος, όταν οι οπαδοί και οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα είναι ικανοποιημένοι και θα πανηγυρίσουμε μαζί. Σίγουρα θα πάρω μεγαλύτερη ικανοποίηση αν έχω αποδείξει μέσα στο γήπεδο τι μπορώ να κάνω».

Κλείνοντας την παρουσίαση, ο Αδαμίδης τόνισε: «Δεν έρχονται κάθε μέρα ποδοσφαιριστές του βεληνεκούς του Γκούντγιονσεν στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς κάναμε υπέρβαση, φέραμε τον παίκτη. Είναι μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρά τις δυσκολίες, η ΑΕΚ κατάφερε να πρωτοστατήσει. Θέλω να ευχαριστήσω τους Άρναρ (σ.σ. Γκρέταρσον) και Κωνσταντινίδη. Δουλεύουμε όλοι σαν ομάδα στην διοίκηση. Ο κ. Χατζηιωάννου μας έδωσε ιδέα να πάρουμε έναν παίκτη του βεληνεκούς του Έιντουρ. Ότι έχουμε να δείξουμε, θα το δείξουμε στο γήπεδο. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου που είναι καταλυτική και πιστεύω ότι θα πετύχουμε πολλά».

Το πρωί ο Γκούντγιονσεν πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιό του, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Έιντουρ Σμάρι Γκούντγιονσεν έως τις 30/6/2013. Ο Ισλανδός επιθετικός γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1978 στο Ρέικιαβικ και ξεκίνησε την διεθνή καριέρα του από την Αϊντχόφεν το 1995, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο Ολλανδίας πριν μετακομίσει στην Μπόλτον το 1998. Από το 2000 έως το 2006 ανήκε στο δυναμικό της Τσέλσι, αναδεικνυόμενος πρωταθλητής Αγγλίας το 2005 και το 2006. Την επόμενη τριετία φόρεσε την φανέλα της Μπαρτσελόνα, κατακτώντας το μοναδικό τρεμπλ του συλλόγου το 2009. Τις δύο τελευταίες περιόδους αγωνίστηκε από έξι μήνες σε Μονακό, Τότεναμ, Στόουκ Σίτι και Φούλαμ. Ο Γκούντγιονσεν είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισλανδίας, με 24 τέρματα σε 67 συμμετοχές».