Ενημέρωση για ψαγμενους

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

25 βρώμικες περιοχές του πλανήτη: Οι 9 πιο βρώμικες (No25-No17)


on 20:00

 
Αρ. 25: Port Harcourt, Νιγηρία

Ποσοστό Υγείας και Καθαριότητας αποτελέσματα του δείκτη: 46,8

Προβλήματα με τη διάθεση των αποβλήτων συνεχίζουν να μολύνουν τα ποτάμια της Νιγηρίας, ειδικά εκείνα που επηρεάζουν τους κατοίκους στο Πορτ Χάρτκορτ. Η περιοχή δεν διαθέτει στρατηγικές για την πρόληψη των πετρελαιοκηλίδων και της μόλυνσης, και την απορρύπανση οδών μετά από καταστροφές που απαιτούν σημαντική βελτίωση.






Αρ. 24: Νέο Δελχί, ​​Ινδία

Ποσοστό Υγείας και Καθαριότητας αποτελέσματα του δείκτη: 46.6

Θα βρείτε σχεδόν τα πάντα εκτός από τη θαλάσσια ζωή στο Yamuna ποταμός στο Νέο Δελχί. Σκουπίδια και λύματα ρέουν ελεύθερα, δημιουργώντας ένα πλούσιο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μεταδιδόμενων με το νερό ασθενειών που συμβάλλουν σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά νοσηρότητας βρεφών.





https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7bCH_UAu2usE5Tv-QXCcDKcGjEqcDnRYhaSC9_prAnN9Yl_0n_GN_16XjEoIaGOwFB0LKcK-WlRPoZdLSsJKuB5CmzUe9adurIu-_bfGwo7V0RLlNkysJxKsBagGjBjU5wc4OrnceggWm/s1600/1.+Maputo+Mozambique.jpg
Αρ. 23: Μαπούτο, Μοζαμβίκη

     Ποσοστό Υγείας και Καθαριότητας αποτελέσματα του δείκτη: 46.3

     Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, στην ανατολική αφρικανική χώρα της Μοζαμβίκης και πάσχει από έλλειψη διαδικασιών εξυγίανσης - ειδικά η έλλειψη ενός συστήματος αφαίρεσης των στερεών αποβλήτων καθώς και την επεξεργασία λυμάτων. Η πρωτεύουσα των Μαπούτο αισθάνεται τις χειρότερες από τις συνέπειες αυτές. Οι σωροί από σκουπίδια στους δρόμους, και τα λύματα στο ποτάμι είναι εμφανώς ογκώδη.






http://cdn.buzznet.com/assets/users16/deborixsoares/default/luanda--large-msg-119561630606.jpgΑρ. 22:  Λουάντα, Αγκόλα

     Ποσοστό Υγείας και Καθαριότητας αποτελέσματα του δείκτη: 45.2

     Βρίσκεται στην ακτή της Αγκόλας στον Ατλαντικό Ωκεανό στα δυτικά της, στη Λουάντα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της πόλης. Μελέτες από διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της UNICEF και Oxfam, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πίνουν νερό στη Λουάντα των φτωχών και σε μερικές περιπτώσεις επικίνδυνης ποιότητας. Μεγάλο μέρος αυτής της μερίδας του πληθυσμού ζει σε οικισμούς που ονομάζονται Musseques χτισμένοι πάνω στα απόβλητα. Το νερό φθάνει για να αυτούς τους οικισμούς σε ιδιωτικές δεξαμενές, οι οποίες συγκλίνουν στη διαπίστωση σχετικά με τα επίπεδα του χλωρίου. Οι συνθήκες ύδρευσηςόπως είναι στη παρούσα κατάσταση είναι ίδιες με αυτή το 2006 σε συνθήκες χολέρας .






http://img1.loadtr.com/b-423880-21_Niamey_Niger.jpgΑρ. 21: Νιαμέι, Νίγηρας

Ποσοστό Υγείας και Καθαριότητας αποτελέσματα του δείκτη: 45

Στη λεκάνη του ποταμού Νίγηρα, η πρωτεύουσα του Νίγηρα πόλη, Νιαμέι, είναι μια καταβόθρα της ρύπανσης και των αποβλήτων. Σε μια χώρα με συνολικό πληθυσμό μόλις κάτω των 14 εκατ. , το προσδόκιμο υγιούς ζωής κατά τη γέννηση είναι 35 για τους άνδρες και 36 για τις γυναίκες, εν μέρει χάρη στις κακές συνθήκες υγιεινής και το πόσιμο νερό. Περίπου ένα στα τέσσερα παιδιά που γεννιούνται εδώ θα πεθάνουν πριν την ηλικία των 5, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας .







http://looklex.com/mauritania/photos/nouakchott03.jpg 
Νο. 20: Νουαξότ, Μαυριτανία

Ποσοστό Υγείας και Καθαριότητας αποτελέσματα του δείκτη: 44.7

Βρίσκεται στη βόρεια Αφρική, η Μαυριτανία βρίσκεται στo Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό μεταξύ Σενεγάλης και της Δυτικής Σαχάρας. To Νουαξότ, η πρωτεύουσα της χώρας, βρίσκεται στη δυτική ακτή. Λόγω της ερήμου-όπως το κλίμα, οι ξηρασίες και η διαχείριση των υδάτων είναι κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Τα κοιτάσματα πετρελαίου στα ανοιχτά των ακτών και σιδηρομεταλλεύματος αποτελούν την κύρια βιομηχανική πηγή της χώρας προσφέροντας ευκαιρίες, αλλά η πλειοψηφία του πληθυσμού εξαρτάται από την γεωργία.





http://dream.santegidio.org/UserFiles/image/news/2008/200810/Conakry1008_b(1).jpg 
Αρ. 19: Κόνακρι, Γουινέα Δημοκρατία

Ποσοστό Υγείας και Καθαριότητας αποτελέσματα του δείκτη: 44.2

Το προσδόκιμο ζωής, η βρεφική νοσηρότητα, καθώς και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει πρόσβαση σε ασφαλές νερό είναι συγκλονιστικά χαμηλό για το Κόνακρι, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γουινέας . Προηγούμενες πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Κόνακρι που επικεντρώθηκαν στην ύδρευση και την αποχέτευση δεν έχουν αποδειχθεί πολύ επιτυχής.






http://www.swotti.com/tmp/swotti/cacheBG9TZQ==Q2L0AWVZLURLC3RPBMF0AW9UCW==/imglome2.jpg 
Αρ. 18: Λομέ, Τόγκο

Ποσοστό Υγείας και Καθαριότητας αποτελέσματα του δείκτη: 44,1

Λομέ, η πρωτεύουσα του Τόγκο, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Γκάνα. Το νερό και η διαχείριση των αποβλήτων αποτελούν ένα από τα κύρια προβλήματα της χώρας καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εξακολουθεί να ζει χωρίς πρόσβαση σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης . Οι εκτεταμένες πλημμύρες στο Τόγκο μεγενθύνουν μόνο το πρόβλημα.






http://amazingdata.com/mediadata44/Image/Pointe+Noire,+Congo_bizarre-stuff_funny_cute_amazing_200907301152561444.jpg 
Αρ. 17: Pointe Noire, Κογκό

     Ποσοστό Υγείας και Καθαριότητας αποτελέσματα του δείκτη: 43.8

     Η δεύτερη πόλη του Κονγκό στον κατάλογο υποφέρει από πολλά από τα ίδια προβλήματα ρύπων όπως και η γειτονική πόλη του, Μπραζαβίλ - η ατμοσφαιρική ρύπανση από εκπομπές των οχημάτων και η ανεξέλεγκτη μόλυνση του νερού από τη μαζική εκφόρτωση των ακατέργαστων λυμάτων στον τομέα της υδροδότησης της πόλης. Σύμφωνα με τη CIA WorldFactBook, περίπου το 70% του Κονγκολέζικου πληθυσμού ζει είτε στην Μπραζαβίλ και Pointe Noire ή κατά μήκος της γραμμής σιδηροδρόμου, που συνδέει τα δύο.



Αυτές είναι οι πρώτες  9 της λίστας ξεκινώντας από το No25!!! Είναι οι 9 πιο βρώμικες περιοχές του κόσμου!!! Σχολίασε την δημοσίευση αυτή εάν επιθυμείς να μάθεις και τις επόμενες περιοχές της λίστας!!! Σχολίασε στο comment box που υπάρχει παρακάτω και συνδέεται με όλους τους λογαριασμούς!!! Η ΦΑΚΑ θα κάνει μία δημοσίευση αύριο το πρωί με τις επόμενες 6 και η τελευταία θα γίνει αύριο κατά την διάρκεια της ημέρας!! Σε κάθε νέα ανάρτηση θα μπαίνει σύνδεσμος από την προηγούμενη για να υπάρχει μια ομαλή συνέχεια! Εσείς θα κρίνεται ποια είναι η πιο βρώμικη περιοχή του πλανήτη και εμείς θα την δημιοσιεύσουμε πάλι μόνο για εσάς!