Ενημέρωση για ψαγμενους

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Το greektube έκλεισε...


on 16:15


Έκλεισε το greektube.org και μαζί του πήρε χιλιάδες λογαριασμούς χρηστών, εκατομμύρια videos και αρκετή ελευθέρια στο να ανεβάζεις βίντεο χωρίς να στην "λένε" για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλες τέτοιες μπούρδες! Ήταν μια αξιόλογη και ελληνική προσπάθεια κάποιων παιδιών στο να μπορείς να ανεβάζεις ελεύθερα ότι γουστάρεις που όμως τελείωσε.

Η ανακοίνωση στο facebook:

Το GreekTube κλείνει.....

Θα μπορούσα να σας πω χίλιες δικαιολογίες γι αυτή την απόφαση, η αλήθεια όμως είναι μία: ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ.
Καλά δεν κουραστήκαμε μόνο... βαρεθήκαμε, βρήκαμε άλλα ενδιαφέροντα, είπαμε να ζήσουμε και λίγο εκτός οθόνης...
Ω ναι, υπάρχει και ζωή έξω από το internet...
Να ξέρετε όμως πως για εμάς το GT ήταν πολύ σημαντικό κομάτι της ζωής μας. Πολλά ξενύχτια, καινούριοι φίλοι, πολλές γραμμές κώδικα, 7 servers, ένα σπασμένο πληκτρολόγιο και φυσικά πολλά μπινελίκια προς την οθόνη (είτε γιατί η php δεν καταλάβαινε πως το ; δεν είναι απαραίτητο, είτε γιατί το bios δεν ήθελε να δουλέψει με τον καταραμένο controller ή φυσικά γιατί το τελευταίο μοντέλο KVM των Ολλανδών δεν παίζει με το X και έπρεπε στις 2 το πρωί να patchάρω το script του).

Πάντως μιλάμε για πολλές ώρες δουλειάς και αυτό θέλω να το τονίσω. Μιλάμε για σχεδόν μηδενικό badget και πολλές ώρες δουλειάς. Αλλά φυσικά έχεις τον κάθε άκυρο να γκρινιάζει γιατί το youtube είναι καλύτερο. facepalm Την προηγούμενη βδομάδα μας έκραξαν γιατί ένα video (το οποίο παρεμπιπτόντως είχε ξεφύγει από τη σκούπα) δεν έπαιζε σε full screen, και κατηγορούσαν τους Έλληνες προγραμματιστές. Το video φυσικά ήταν embeded από το myspace και ο video player δεν είναι γραμμένος από εμάς.
Όχι δεν ήταν ο μοναδικός, έρχονται διάφορα emails κατά καιρούς που μας κράζουν για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε και για πολλά που δεν μπορείτε.

Τέλος πάντων να μην σας κουράζω με τη γκρίνια μου. Δεν μπορούμε πια να κρατήσουμε το site και αναγκαζόμαστε να το κλείσουμε, και μαζί μ' αυτό να πετάξουμε στα σκουπίδια και τις τόσες αναμνήσεις μας. Προσπαθήσαμε όμως να μην πετάξουμε και τις δικές σας, και γι αυτό μπορείτε να κάνετε login, και από το προφίλ σας να κατεβάσετε όσα από τα video σας θέλετε.
Δυστυχώς αυτό μπορούμε να σας το προσφέρουμε μόνο για 3 μέρες μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Οπότε επίσημα 28/2/2013 είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του GreekTube και 3/3/2013 στις 12 το βράδυ το site δεν θα είναι πλέον προσπελάσιμο.

Πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που στηρίξατε το GT από τις πρώτες κι όλας μέρες του και το κάνατε από τα πιο δημοφιλή websites στην Ελλάδα . 
Σας καλούμε λοιπόν στο page του GT στο facebook να σχολιάσετε και να μοιραστείτε video μαζί μας και κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σας να θυμάστε το κατσικάκι που μας χάρισε τόσες στιγμές.
Σας ευχαριστούμε για τα 6 χρόνια (2/2007-2/2013) που μείνατε μαζί μας και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε κάπου κάπως κάποτε.

Η ομάδα του GreekTube.org