Ενημέρωση για ψαγμενους

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ιταλική μαφία: Δολοφόνησε μαθητές για εκδίκηση


on 14:46



Ισχυρή έκρηξη με τραγικό απολογισμό τον θάνατο δύο ανήλικων μαθητριών σημειώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά σε σχολείο του Μπρίντιζι της νότιας Ιταλίας. Πρόκειται για την 16χρονη Μελίσσα και την φίλη της Ιλάρια, η οποία υπέκυψε, πριν λίγο, στα τραύματά της.



Από την έκρηξη τραυματίστηκαν έξι μαθητές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.



«Πρόκειται για μια κτηνώδη επίθεση», δήλωσε ο διευθυντής αστυνομίας της πόλης. Ο δήμαρχος του Μπίντιζι, Κόζιμο Κονσάλες, συμπλήρωσε ότι «είναι ένα χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, μια επίθεση χωρίς προηγούμενο». Έξω από το σχολείο, υπάρχουν ακόμη τετράδια και σακίδια των φοιτητών, γεμάτα αίμα.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας La Repubblica, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις την ώρα που οι μαθητές του επαγγελματικού λυκείου Morvillo Falcone έμπαιναν στις τάξεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.



Οι βόμβες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, είχαν τοποθετηθεί σε σακίδια μπροστά στο κτήριο.



Η βαρβαρότητα της μαφίας

Την μαφία «δείχνουν» οι πρώτες έρευνες ως αυτουργό της έκρηξης σε σχολείο του Μπρίντιζι. Δύο ήταν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων, μπροστά από το τεχνικό λύκειο Μορβίλο Φαλκόνε του Μπρίντιζι.



Από έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα προσέλευσης των μαθητών, 7:45 ώρα Ιταλίας, σήμερα το πρωί, τραυματίστηκαν έξι νέοι και έχασαν τη ζωή τους δύο μαθήτριες.

Η έκρηξη, ήταν μεγάλης ισχύος, αφού προκλήθηκαν ζημιές και σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.



Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελέων οδηγούν προς την μαφία: όλοι σχεδόν οι μαθητές, προέρχονται από το χωριό Μεζάνιε, όπου, πριν λίγες ημέρες, εξερράγη το αυτοκίνητο του προέδρου της ένωσης εμπόρων κατά της μαφίας.



Σήμερα, επίσης, φθάνει στο Μπρίντιζι, το «Καραβάνι κατά της μαφίας», μια πρωτοβουλία που, μεταξύ των άλλων, ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζητώντας τους να μην πληρώνουν στις μαφιόζικες οργανώσεις, το «χαράτσι υποχρεωτικής προστασίας».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι «δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ότι στις 23 Μαΐου, σε λίγες ημέρες, δηλαδή, θα είναι η επέτειος από τα είκοσι χρόνια της δολοφονίας του εισαγγελέα Τζοβάννι Φαλκόνε, της γυναίκας του, Φραντσέσκα Μορβίλλο και των σωματοφυλάκων του, που είχε υπογράψει η Κόζα Νόστρα, στο Καπάτσι της Σικελίας».